Verdachte nummer drie aangehouden voor woningoverval met link naar vermoorde man in flat Breda

In het onderzoek naar de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel hield de recherche maandagochtend een 22-jarige man uit Eindhoven aan. Het is de derde aanhouding in het onderzoek naar de overval met een link naar een vermoorde man in een flat in Breda.

De overval op de vrouw vond op 7 september 2017 plaats. Eén van de verdachten (man 25 zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd later, op dinsdag 9 januari, dood aangetroffen in een woning aan de Roeselarestraat in Breda. Eind maart werd een 24-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

De 25-jarige man die dood werd aangetroffen in de flat in Breda kwam in beeld na uitgebreid onderzoek en inmiddels gaat de politie ervan uit dat de hij een van de overvallers is geweest. De recherche vermoedt dat er een link is tussen een serie overvallen vorig jaar in Roosendaal, Venlo en Zundert.

Het gaat om overvallen op klanten van een bepaalde bank. Een medewerker wordt ervan verdacht criminelen te hebben getipt over grote opnames van grote geldbedragen. De dode man werd in een flat in Breda gevonden na de vondst van vuurwapens in een auto. Twee mannen sloegen op de vlucht en raakten zwaargewond.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de moord, overvallen en wapenvondst en alle mogelijke links. De twee zwaargewonde mannen die van een flat vielen zijn aangehouden als verdachte. Het onderzoek loopt nog en de recherche sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.