Verdachte nummer drie opgepakt voor schieten met raketwerper op pand Panorama

De politie heeft in het onderzoek naar de beschieting van het pand waar de redactie van Panorama zit, een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een lid van een motorclub.

Na uitgebreid onderzoek van de recherche kwam de 45-jarige man uit Spijkenisse in beeld als mogelijke schutter. De verdachte is vanochtend vroeg van de weg geplukt toen hij onderweg was naar zijn werk. De man, die lid is van motorclub Caloh Wagoh Main Traid, zit in volledige beperkingen.

Op donderdag 21 juni 2018 werd het pand aan de Teleportboulevard in Amsterdam beschoten met een antitankwapen. Door de explosie liep het gebouw wat schade op maar verder raakte niemand gewond. De recherche onderzocht de zaak en al snel werd een verdachte opgepakt. Een 41-jarige man uit Woerden, ook lid van Caloh Wagoh Main Traid (president van chapter Woerden), werd de volgende ochtend aangehouden. Op maandagavond 9 juli hield de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aan in verband met deze zaak. Deze beide mannen zitten nog in voorarrest.

Enkele dagen na de beschieting bij Panorama reed er een auto tegen het gebouw van De Telegraaf aan. De politie meldt dat uit het onderzoek geen enkele aanwijzing naar voren is gekomen dat er een link is tussen beide incidenten.