Verdachte nummer één aangehouden in onderzoek zware mishandelingen groep Nederlanders op Mallorca

De politie heeft in verband met zware mishandelingen op Mallorca een eerste verdachte aangehouden.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zwaar werd mishandeld in de Spaanse badplaats. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is later bezweken aan zijn verwondingen. De verdachten zijn direct op de vlucht geslagen en hebben een vlucht eerder naar huis geboekt. Eén persoon uit de groep bleef achter om de sleutel van het huurhuis in te leveren. Hij werd aangehouden door de Spaande politie en is weer snel vrijgelaten toen bleek dat hij niet betrokken was bij het geweld.

Nu heeft justitie bekendgemaakt dat de eerste verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee verschillende geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal. Het gaat niet om het geweld tegen het dodelijke slachtoffer. De man zit nu vast op verdenking van twee keer doodslag.

Het eerste geweldsincident vond plaats in/voor een horecagelegenheid in El Arenal, het tweede op de boulevard. Van beide incidenten zijn beelden beschikbaar en, zowel in Spanje als in Nederland, zijn getuigenverklaringen opgenomen. Dit heeft geresulteerd in de verdenking van tweemaal poging doodslag, meldt een woordvoerder.

Van het tweede incident, waarbij Carlo Heuvelman zo ernstig gewond raakte dat hij vier dagen later kwam te overlijden, zijn wel beelden maar hierop zijn, volgens het OM, géén geweldshandelingen tegen hem te zien. Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige Heuvelman.

De verdenking is deels gebaseerd op bevindingen van de Spaanse politie en deels op het onderzoek in Nederland. Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd in dit onderzoek, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit. Het onderzoek is nog in volle gang en of, en zo ja wanneer, de andere verdachten worden opgepakt is niet bekend.