Verdachte nummer twee aangehouden in verband met partij ‘zeer dodelijke’ harddrugs fentanyl in schuur

De politie heeft in een onderzoek naar een drugsvangst van een hoeveelheid fentanyl in een schuur in Eindhoven, een tweede verdachte aangehouden.

De ontdekking werd op 3 februari 2020 gedaan tijdens een doorzoeking in een schuurtje. Er bleek 1,3 kilo fentanyl te liggen, De bewoner werd daarop aangehouden en vastgezet. De man is inmiddels op vrije voeten en mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.

Na verder onderzoek is er nu een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Nederlander die in het buitenland woont, maar in Nederland verbleef. De verdachte zit in beperkingen. Hij mag enkel contact hebben met zijn raadsman. Het onderzoek is nog in volle gang.

Fentanyl staat op lijst I bij de Opiumwet. Het is een stof met een werking vergelijkbaar aan morfine maar dan 80-100 keer sterker. De stof, ook wel morfinomimeticum genoemd, is zeer verslavend en kan bij inname van een zeer kleine hoeveelheid al dodelijk zijn. In de medische wereld wordt het op recept gebruikt als verdovingsmiddel en pijnstiller. Fentanyl werkt bij inademing, opname door mond en aanraking met huid.