© Politie

Verdachte nummer vijf opgepakt voor doodschieten man in Rotterdam na gewapende beroving

De politie heeft in verband met een dodelijke schietpartij in Rotterdam een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om de vijfde aanhouding.

De 20-jarige Roncherello Ellis werd op maandagavond 11 oktober 2021 rond 22.30 uur beschoten op de Schiltmanstraat. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond en is dezelfde avond nog overleden. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek in naar de dodelijke schietpartij. Het blijkt dat voorafgaand aan het schietincident in de wijk Bloemhof een beroving en een achtervolging plaatsvond. Eén van de personen met het slachtoffer werd bij een geldautomaat beroofd waarna de mannen achter de daders aan zijn gegaan.

De politie stelde een onderzoek in en heeft aandacht besteed aan de zaak in onder meer Opsporing Verzocht. Vier personen werden door de politie aangehouden. Eén daarvan zou de vermoedelijke schutter zijn. Na verder onderzoek is nu verdachte nummer vijf opgepakt. De 18-jarige Rotterdammer zit vast en wordt verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.