© Instagram

Verdachte op de vlucht door politiehond verstopt in sloot aangetroffen en aangehouden

De politie heeft na het inzetten van een speurhond een verdachte op de vlucht in een sloot in Dongen aangetroffen.

In de vroege ochtend van woensdag 2 augustus 2023 heeft de politie in de Eindestraat een verdachte van een bedrijfsinbraak gevonden en aangehouden.

De politie kreeg een melding dat er verdachte personen waren gezien op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Eindestraat. Toen de agenten ter plaatse arriveerden, troffen ze twee individuen aan die probeerden te vluchten. Een van de agenten waarschuwde de verdachten en gebruikte vervolgens een taser om een verdachte te treffen, maar dit had geen effect. Beide verdachten klommen over het hek en sloegen op de vlucht. De agenten zetten de achtervolging in, maar verloren hen in het donker uit het oog.

Gelukkig kon de politiehond het spoor van een van de verdachten volgen. De viervoeter leidde de politie naar een sloot, waar de 33-jarige verdachte uit Tilburg zich had verstopt. Hij werd succesvol opgespoord en aangehouden voor verdere onderzoek.

Op dit moment is nog niet bekend of er daadwerkelijk iets gestolen is bij de bedrijfsinbraak. Het onderzoek loopt nog, en de politie zal alle relevante sporen en bewijsmateriaal grondig onderzoeken.

De politie benadrukt het belang van alerte meldingen van getuigen, die in dit geval hebben bijgedragen aan de snelle respons van de politie en de aanhouding van een verdachte. Mocht u meer informatie hebben die kan helpen bij dit onderzoek, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.