Verdachte op de vlucht na schietpartij in woning schiet op politieagenten

De politie heeft een verdachte aangehouden na een melding over een schietpartij in een woning in Goes.

Op zondagochtend kwam rond 10.35 uur een melding binnen bij de meldkamer dat er een man met een wapen in een woning aan de Leeuwerikenstraat zou zijn. Volgens de beller zou diegene ook geschoten hebben. De 25-jarige verdachte uit Zierikzee is daarna in een auto gestapt en weggereden. Tijdens het wegrijden zou hij nog een poging hebben gedaan om iemand aan te rijden.

Agenten zijn naar de woning gegaan voor onderzoek. Er werden geen gewonden aangetroffen maar wel een kogelhuls. Terwijl agenten bezig zijn met het onderzoek, komt de verdachte rond 11.00 uur terug naar de locatie van het incident. Tijdens deze poging om de verdachte aan te houden worden er door de politie en verdachte schoten gelost, maar de verdachte weet alsnog te ontkomen in een auto.

Na een uitgebreide klopjacht, waarbij ook een helikopter wordt ingezet, wordt de verdachte aangetroffen in een woning in Kapelle. Een agent weet de verdachte uit de woning te praten en kan hem aanhouden. De man is overgebracht naar een politiebureau en wordt verhoord. Agenten doen verder onderzoek naar de schietpartij.