Verdachte op de vlucht probeert vuurwapen motoragent af te pakken

Op woensdagavond 13 september is een 36-jarige man aangehouden voor de diefstal van een motorfiets en het mishandelen van een agent.

Rond 19:00 uur zag een motoragent een motorrijder rijden op de Hoofdweg in Lijnden. De motorrijder passeerde de agent, maar kwam even later terug om te vragen waar hij sigaretten kon kopen. De agent vond de motorrijder verdacht en controleerde zijn rijbewijs. Toen bleek dat de motor was gestolen, zette de agent de achtervolging in.

De achtervolging ging met hoge snelheden en eindigde uiteindelijk met een val van de verdachte. Toen de agent de verdachte wilde aanhouden, ontstond er een strubbeling. De verdachte trapte de agent en probeerde zijn dienstwapen te pakken. Hij wist te ontkomen, maar werd na een zoektocht door politiemensen alsnog aangehouden. Hierbij werd het stroomstootwapen gebruikt.

De 36-jarige man zit vast op verdenking van diefstal cq heling en mishandeling. De motorfiets bleek te zijn gestolen in Santpoort-Noord. De verdachte bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs.