Verdachte op de vlucht voor politie probeert zwemmend in ijskoud water te ontkomen

De politie heeft een verdachte gepakt die zwemmend in ijskoud water probeerde te ontkomen aan agenten in Amsterdam.

Bij de politie kwam in de nacht van zondag op maandag rond 3.30 uur melding van een mogelijke inbraak in Badhoevedorp. Agenten gaan ter plaatse voor onderzoek. De bestuurder van een voorbijgaande auto krijgt een stopteken. Als de agenten uitstappen en op de auto aflopen rijdt de bestuurder er hard vandoor. De politie start een achtervolging die uiteindelijk leidt tot de aanhouding van een 32-jarige man uit Utrecht.

Bij de Akerdijk in Badhoevedorp verlaat de bestuurder zijn auto en zet zijn vlucht zwemmend voort. Met nachtelijke temperaturen van rond het vriespunt besluit de agent niet zwemmend achter de man aan te gaan. Hij ziet een surfplank liggen naast de steiger en gebruikt deze om de achtervolging voort te zetten en de Ringvaart over te steken. De achtervolging gaat verder in Amsterdam. De verdachte vlucht op een gegeven moment opnieuw het water in. Nadat de verdachte herhaaldelijke aanwijzingen om uit het water te komen negeert gaan agenten met een zogenaamd droogpak het water in en trekken de man naar de wal.

De politie houdt de 32-jarige man aan. Omdat de man langere tijd in het water lag gaat hij eerst mee naar het ziekenhuis ter controle. Nadat de man weer is bijgewarmd is hij meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. In het voertuig van de man zijn goederen aangetroffen die eerder die nacht uit een woning in Badhoevedorp zijn gestolen.