Verdachte opgepakt na opnieuw aantreffen explosief bij Poolse supermarkt Beverwijk

In Beverwijk is bij een Poolse supermarkt opnieuw een mogelijk explosief gevonden. Het pand was vorig jaar al twee keer eerder doelwit van een bomaanslag.

Bij de politie kwam afgelopen nacht rond 1.00 uur melding binnen van een verdachte situatie bij een supermarkt in winkelcentrum Beverhof. Agenten zijn daarop ter plaatse gegaan voor onderzoek. Op de betreffende locatie werd een mogelijk explosief aangetroffen.

Kort na de melding werd in de omgeving van de supermarkt een verdachte aangehouden. De politie doet nu verder onderzoek naar het mogelijke explosief en de betrokkenheid van de opgepakte verdachte.

Bij verschillende Poolse supermarkten vonden er in december en januari zware explosies plaats. Het ging om aanslagen in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk. Er raakte niemand gewond, maar door de explosies ontstond er wel veel schade. De afgelopen weken werd nog twee keer geprobeerd brand te stichten bij een Poolse supermarkt in het Limburgse Panningen. In Rotterdam waren er beschietingen die hier mogelijk aan gelinkt zijn.

De politie heeft in januari een verdachte uit Rotterdam aangehouden in verband met de explosies. De 19-jarige man zit inmiddels niet meer vast, maar blijft nog wel verdachte in deze zaak. Het onderzoek werd voortgezet en in mei werden vier Amsterdammers van tussen de 20 en 26 jaar oud aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.