De Rotterdamse politie heeft een verdachte aangehouden in verband met een moord 28 jaar geleden. Het slachtoffer, Aziz Mohammad, werd in 1991 dood aangetroffen in een auto.

Eerder werd er aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Nieuw dna-onderzoek op het touw waarmee het slachtoffer werd vastgebonden en andere sporen leverden een dna-profiel op van de vermoedelijke dader. Dit leidde uiteindelijk tot een aanhouding van een 74-jarige Rotterdam. De man is vandaag opgepakt in een woning in Rotterdam-West.

De Pakistaan Aziz Mohammad kwam in 1985 naar Nederland. Drie jaar later trouwde hij met een Nederlandse vrouw. Het ging hier om een schijnhuwelijk bedoeld om een verblijfsvergunning te krijgen. Het slachtoffer werd op 7 september 1991 voor het laatst levend gezien door familieleden. Hij vertelde dat hij nog even op bezoek ging bij zijn Nederlandse vrouw en daarna door zou rijden naar een feest op de Pakistaanse ambassade in Den Haag.

Aziz Mohammad verscheen nooit op het feest en werd de volgende dag dood en vastgebonden aangetroffen in kofferbak van zijn eigen auto. Zijn Nederlandse vrouw werd kort na de moord aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Vanwege gebrek aan bewijs werd de vrouw weer vrijgelaten. Ze is inmiddels overleden.