Verdachte opgepakt voor grootschalige Tikkie fraude na samenwerking politie met Opgelicht

De politie heeft na samenwerking met het televisieprogramma Opgelicht een man aangehouden voor grootschalige Tikkie fraude.

De verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, kwam in beeld bij de politie na een succesvolle samenwerking met Opgelicht. De politie werd door het programma getipt dat vele slachtoffers zich hadden gemeld. Hierbij bleek dat steeds een bepaald telefoonnummer werd gebruikt. Onderzoek door de politie wees uit dat zeker 60 aangiften te maken hadden met dit nummer. De politie wist de identiteit van de gebruiker te achterhalen.

Op woensdagmiddag kwamen agenten in actie en hebben de verdachte in zijn woning in de wijk Rubroek in Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de fraudeur is van een grote landelijke Tikkie fraude. Hij werkte met katvangers, tussenrekeningen en vervalste ‘Tikkies’ zou veel slachtoffers op Marktplaats hebben gemaakt. De schade ligt in de tienduizenden euro’s. De man is de afgelopen dagen verhoord en de rechter-commissaris heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld.