Verdachte opgepakt voor op social media oproepen tot rellen tijdens corona avondklok

In Tilburg is een man aangehouden voor het oproepen tot rellen tijdens de avondklok.

De politie hield vandaag de 23-jarige man uit Tilburg aan. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het plaatsen van een oproep op social media om tijdens de corona avondklok te komen rellen in de regio Tilburg en omgeving.

De Tilburger werd in zijn woning aangehouden. De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de man de post zou hebben gepubliceerd. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor zijn aanhoudingen. De verdachte zit vast voor verhoor.

De politie heeft het volgende te melden over de rellen en oproepen daartoe. Oproepen onder jongeren op social media leidden zondagavond al tot ongeregeldheden in Tilburg, Oosterhout en Breda. Politie en partners houden de situatie nauwlettend in de gaten. Het mag duidelijk zijn dat dit soort ongeregeldheden niet worden getolereerd. We doen een oproep aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen ongeregeldheden te veroorzaken. Samen met onze partners als gemeente en Openbaar Ministerie staan we voor een veilige buurt. We zullen optreden als dat nodig is, aldus een woordvoerder van de politie.