VIDEO: Grote hoeveelheid cash buit bij gewapende overvallen geldlopers Den Haag
© Politie

Verdachte opgepakt voor roven grote hoeveelheid cash bij overvallen geldlopers Den Haag

De recherche heeft in een onderzoek naar een reeks overvallen op geldlopers in Den Haag, een verdachte aangehouden.

Drie geldlopers in en nabij Den Haag werden in 2019 overvallen door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Bij iedere overval was het doelwit een ING-geldautomaat in een Albert Heijn filiaal. De overvallen vonden plaats op 14 mei, 9 september en 21 oktober. De eerste overval vond plaats op het Parijsplein in Den Haag. De tweede in Honselersdijk en de derde op De Stede in Den Haag.

De daders bedreigden de geldlopers en omstanders met vuurwapens. Bij de drie overvallen werd een grote hoeveelheid geld buitgemaakt. De recherche vermoedt dat de drie overvallen zijn gepleegd door dezelfde dadergroep die in wisselende samenstelling opereert. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip.

De recherche heeft na onderzoek een verdachte in beeld gekregen. De 24-jarige Hagenaar is vanochtend door een arrestatieteam aangehouden in een woning aan het Wateringse Veld. Agenten doorzochten de woning en namen goederen in beslag. Hierbij is ook een personenauto in beslag genomen. De man zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.