© US Army via Wikimedia Commons

Verdachte opgepakt voor woningoverval in Berkhout waarbij ‘Ome’ Sjaak werd doodgeschoten

De politie heeft in een onderzoek naar een dodelijke woningoverval in Berkhout, een verdachte aangehouden.

Op dinsdagavond hield de recherche rond middernacht een verdachte aan in Alkmaar op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige Sjaak Groot. De 27-jarige man zit in volledige beperkingen waardoor op dit moment er geen verdere inhoudelijke informatie wordt verstrekt, meldt een woordvoerder van de politie. Het slachtoffer werd op 13 juni rond 23.00 uur voor het laatst levend gezien door een kennis. De dader of daders zijn later die dag de woning binnengedrongen. Het lichaam van Ome Sjaak werd een dag later gevonden.

Op 2 november werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak en een oproep gedaan voor nieuwe getuigen. Hierbij werden camerabeelden getoond van de auto van de verdachten die richting Spierdijk reed en daarna in noordelijke richting. Ook waren beelden te zien van een man die in die nacht na het misdrijf vanaf het Oosteinde in de richting van NS-station Hoorn loopt. Deze persoon zou mogelijk betrokken kunnen zijn geweest bij de overval of belangrijke informatie kunnen hebben voor het onderzoek.

Na afloop van de uitzending heeft de politie tot nu toe 23 tips ontvangen, waaronder een aantal zeer bruikbare. De tips worden onderzocht en de politie sluit meer aanhoudingen in verband met de dodelijke woningoverval niet uit.