Verdachte overval Brink’s gepakt in Marokko

De Marokkaanse autoriteiten hebben afgelopen weekend in Rabat een man gearresteerd voor de zeer gewelddadige overval op een Brink’s filiaal in Amsterdam in 2011. De 36-jarige Ali A. stond al sinds oktober 2012 op de nationale opsporingslijst.

Omroep WNL meldde dat het zou gaan om de voortvluchtige Ali A. De 36-jarige Ali wordt verdacht van betrokkenheid bij de zeer gewelddadige overval op een Brink’s vestiging in Amsterdam-Zuidoost in 2011. Bij de overval werd met automatische wapens geschoten op de politie.

A. zou ook verdacht worden van de spectaculaire diamantroof op luchthaven Zaventem bij Brussel vorig jaar.Op 18 februari 2013 drongen een aantal zwaarbewapende en gemaskerde mannen het afgesloten terrein op Zaventem binnen. Ze gingen rechtstreeks op hun doel af, een vliegtuig van SwissAir. Uit de vliegtuig namen de mannen 121 pakketten met diamanten mee.

Omdat A. de Marokkaanse nationaliteit en Marokko geen onderdanen uitlevert zal hij hoogstwaarschijnlijk niet overgebracht worden naar Nederland. Zoals bij eerdere zaken het geval was zal A. vermoedelijk in Marokko berecht worden voor zijn vermeende daden. Op 18 mei 2014 publiceerden we al dat Marokko een aantal zware criminelen had aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor zeer gewelddadige overvallen in België en Nederland.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl