De politie heeft een verdachte aangehouden voor een overval maandag jongstleden op een geldloper in Amsterdam. De man liep tegen de lamp nadat hij getracht had zijn buit uit te geven in de binnenstad. Het viel nogal op want het geld was besmeurd met verf.

Maandag 2 december vond er rond 16.00 uur een gewapende overval plaats op een geldloper aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam. Een medewerker van een waardetransportbedrijf werd met een vuurwapen bedreigd en moest een geldkoffer afgeven. Vervolgens werd de koffer door de geldloper tot ontploffing gebracht waardoor het geld compleet waardeloos werd.

Daar dacht de overvaller blijkbaar anders over want twee dagen later, op woensdag 4 december, probeert hij het besmeurde geld uit te geven. Alsof dat niet erg genoeg is doet hij ook nog stoer over zijn daad en verklaart tegenover de ontvanger dat het geld afkomstig is van een overval. De ontvanger vertrouwde dit niet en schakelde de politie in.

Toegesnelde agenten konden op de hoek van Rozengracht en Marinixstraat de verdachte, na een korte achtervolging, aanhouden. Bij fouillering op het politiebureau bleek de man duizenden euro’s contant geld bij zich te hebben. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl