De politie in Duitsland heeft afgelopen nacht aanhoudingen verricht in verband met Audi-bende plofkraken. Hierbij zijn meerdere verdachten uit Nederland aangehouden.

Volgens Duitse media hield een speciaal team van de politie de verdachten al enige tijd in de gaten. Toen twee mannen afgelopen nacht in de plaats Gemering een geldautomaat wilden opblazen, kwam de politie in actie. Eén van de mannen is te voet gevlucht en de andere verdachte reed weg in een Audi RS5. De man in de Audi is door de politie onder vuur genomen en raakte hierbij gewond. De bestuurder is na een wilde achtervolging aangehouden. Hierbij raakten meerdere auto’s beschadigd en heeft een agent zijn been gebroken.

Na de aanhouding heeft de politie een inval gedaan in een woning in deelstaat Gilching. Daar werden drie personen, een 47-jarige man en twee vrouwen van 17 en 19 jaar, aangehouden. De verdachten zouden allen afkomstig zijn uit Nederland. De Duitse politie is nog op zoek naar de plofkraker die te voet wist te vluchten.