© Instagram

Verdachte plofkraak na wilde achtervolging met politie en helikopter gepakt in kelderbox

De politie heeft in Den Bosch na een wilde achtervolging een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een plofkraak.

De 22-jarige man was in afwachting van zijn rechtszaak rond een plofkraak op vrije voeten gesteld. Dit was onder voorwaarden waar hij zich niet aan heeft gehouden. Daarop stond de man gesignaleerd en de politie kreeg informatie dat hij met een bepaald voertuig terug naar Nederland zou komen. Toen de auto woensdagavond in Zuid-Limburg door een verkeerscamera werd vastgelegd kwam de politie in actie.

Via meerdere verkeerscamera’s werd de auto langere tijd op zijn route gevolgd. De man kreeg bij de afslag Boxtel Noord aan de rijksweg A2 een stopteken van de politie en ging ervandoor. Hij reed onder andere tegen het verkeer in en met zeer hoge snelheden. Op enig moment reed hij volgens een woordvoerder met hoge snelheid tegen de verplichte rijrichting in de rijksweg A2 op.

De politie moest vanwege het gevaarlijke rijgedrag meerdere keren de achtervolging staken. Uiteindelijk is de auto door de bemanning van de politiehelikopter gevolgd op zijn route door de stad. In de Kempenlandstraat parkeerde de vluchtende verdachte zijn auto en ging een appartementencomplex in. Daar werd hij in de kelderboxen door een arrestatieteam aangehouden. Een bijrijder die tijdens de achtervolging uit de auto sprong is ook even opgepakt en kreeg een boete. Er was geen reden om hem vast te houden.