Verdachte poging tot ontvoering gepakt na achtervolging en crash op snelweg A58

De politie heeft een man (19) aangehouden voor poging tot ontvoering van een vrouw in Kapelle.

Het slachtoffer fietste maandag rond 19.30 uur langs de Vierwegen toen zij op een onverlicht stuk weg een man zag staan naast een auto. De man liep naar haar toe en trok haar van haar fiets. Door zich hevig te verzetten kon ze aan haar belager ontsnappen en de politie waarschuwen. Omdat, via het slachtoffer, het type auto en een deel van het kenteken bekend werd, werd het de politie duidelijk naar welke auto ze moesten uitkijken.

Vlak bij de locatie waar de eerdere melding was gebeurd, zagen agenten een soortgelijke auto aan de kant van de weg staan. Zij zetten de dienstauto bij het betreffende voertuig in de buurt en stapten uit om de bestuurder aan te spreken. De man besloot daar niet op te wachten en sloeg met hoge snelheid op de vlucht.

Net na de Vlaketunnel op de A58 crashte de auto op de toerit naar Kruiningen. De bestuurder was niet gewond en had op eigen kracht zijn auto verlaten. Omdat de agenten in zijn auto aanwijzingen zagen liggen voor betrokkenheid bij de melding over de vrijheidsberoving is de 19-jarige uit ‘s-Gravenpolder aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Daar wordt hij later verhoord.

Als mensen iets soortgelijks hebben meegemaakt als het vrouwelijke slachtoffer uit deze melding, dan kunnen zij dit melden bij de politie. Het onderzoek naar de poging tot ontvoering is in volle gang.