© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte schietpartij centrum Rotterdam gepakt met pistool in broeksband

De Rotterdamse recherche heeft een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in het centrum afgelopen weekend. Bij de vermoedelijke schutter is een pistool aangetroffen in zijn broeksband.

Na een ruzie in een club aan de Kruiskade ontstond er een vechtpartij en beveiligers haalden de vechtersbazen uit elkaar en zetten deze buiten. Toen ze één van de mannen wilden aanhouden en overdragen aan de politie ging hij ervandoor.

Op de Lijnbaanhof kreeg hij hulp van een 20-jarige man uit Rotterdam, die het vuur opende en in de richting van de beveiligers schoot. Een kogel raakte een winkelruit. Er raakte niemand gewond. Agenten die ter plaatse waren gekomen konden de 26-jarige man gelijk aanhouden.

De 20-jarige schutter ging ervandoor in een auto, die op het Henegouwerplein tegen een muurtje knalde. Agenten hielden daar de 20-jarige aan, die het pistool nog in zijn broeksband had. De twee verdachten zitten nog vast en de recherche zoekt uit wat er nu precies gebeurd is.