Verdachte schietpartij Gouda door omstanders overgedragen aan politie

Woensdag 8 mei vond er in wijkcentrum het Wiel in Gouda een schietpartij plaats. Daarbij raakte twee personen gewond. Ze zijn beide overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 21.00 uur kwam er melding binnen van een mogelijke schietincident aan de Dunantsingel in Gouda. Ter plaatse troffen agenten veel omstanders aan. Zij hebben één van de betrokkenen, mogelijke de schutter, op de Dunantsingel overmeesterd en overgedragen aan de politie. Deze verdachte, een 42-jarige Rotterdammer, raakte hierbij gewond aan zijn hoofd.

De andere persoon, een 48-jarige man uit Gouda, werd in zijn borst geschoten. Vermoedelijk door de 42-jarige Rotterdammer. De politie trof het slachtoffer in wijkcentrum het Wiel aan. Beide mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor eventuele behandeling van hun verwondingen. Beide verkeren buiten levensgevaar.

Direct na de melding startte de politie een grootschalig (sporen)onderzoek. Daarbij werd op de Dunantsingel een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Of dit ook de gebruikte wapen is bij de schietpartij wordt nog onderzocht.

Bron: Politie