Verdachte schietpartij springt tijdens achtervolging uit auto en raakt ernstig gewond

In Helmond is een verdachte van een schietpartij uit een auto gesprongen en ernstig gewond geraakt tijdens een achtervolging met de politie.

Rond 4.00 uur werd een woning aan de Zeppelinstraat onder vuur genomen. Er werd een aantal keren geschoten op de voordeur. De bewoner werd hierbij geraakt en moest gewond naar het ziekenhuis worden vervoerd. De man verkeert buiten levensgevaar.

Een auto die hier mogelijk bij betrokken is geweest werd later door agenten gezien en kreeg een stopteken. De bestuurder was niet van plan om te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging tikte de politie de vluchtende auto meerdere keren aan.

Op een gegeven moment besloot de bijrijder plotseling uit de rijdende auto te springen. Hierdoor raakte de man ernstig gewond en moest er een traumahelikopter komen om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. De auto van de gevluchte verdachte is in de omgeving aangetroffen. De politie heeft nog tevergeefs met honden gezocht naar de man.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en kijkt onder meer naar de toedracht van de schietpartij. Vermoedelijk gaat het om een ruzie en kennen de slachtoffers en daders elkaar. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht bij de woning en in de achtergelaten vluchtauto.