De politie in Bergen op Zoom heeft naar aanleiding van een verdachte situatie bij een niet bewoond pand een grote hoeveelheid kweekmaterialen en een wiethok in aanbouw ontdekt in een woning.

Tijdens een controle in het pand ging een man er vandoor waarop er besloten werd om het pand van een afstand in de gaten te houden. Rond 16.00 uur donderdagmiddag gaat een garagedeur naast de niet bewoonde pand open en een auto rijdt weg.

Het voertuig wordt gevolgd en op de Laan van Reimerswal staande gehouden. In de auto zitten in totaal vijf personen. Omdat uit het voertuig een sterke wietlucht komt, wordt bij de meldkamer van de politie om assistentie gevraagd. Ondertussen gaan vier inzittenden er vandoor.

De bestuurder blijkt gesignaleerd te staan voor afname van DNA en is meegenomen naar het politiebureau. Na de aanhouding zijn agenten de niet bewoonde pand aan de Kervinkpolder binnengegaan en troffen een grote hoeveelheid kweekmaterialen aan.

Verder bleek dat op de bovenverdieping een wiethok in aanbouw aanwezig was. De kweekspullen zijn in beslag genomen en de aangehouden verdachte, een 37-jarige man, zit vast. Naar de andere vier wordt nog gezocht.