De bigshoppers met cocaïne. © Politie

Verdachte situatie bij woonboulevard Breda leidt naar bigshoppers vol met cocaïne

De politie heeft na een verdachte situatie met een overdracht van bigshoppers bij een woonboulevard in Breda, aanhoudingen verricht en tientallen kilo’s cocaïne in beslag genomen.

Agenten zagen dinsdagmiddag rond 17.00 uur twee mannen die elkaar ontmoetten en dat, nadat ze elkaar kort spraken, twee bigshoppers van de ene naar de andere auto worden overgezet. Daarna reden beide auto’s in verschillende richtingen weg. Omdat in het verleden is gebleken dat in de omgeving van de woonboulevard drugsoverdrachten plaatsvonden besloten de agenten de auto’s aan een controle te onderwerpen, meldt een woordvoerder van de politie.

De auto waarin de bigshoppers verdwenen werd net voor de Belgische grens op de A16 aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat de tassen gevuld waren met tientallen kilo’s cocaïne. Het ging in totaal om 34 kilogram. De bestuurder (54) uit Huis ter Heide werd aangehouden en naast de verdovende middelen werden bij de verdachte, zijn auto en twee telefoons, waaronder een PGP, in beslag genomen.

De tweede verdachte, de vermoedelijke leverancier, werd op de A16 bij Rotterdam aangehouden. Ook bij de 52-jarige man uit Delft zijn vier telefoons en de auto in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de verdovende middelen.

De bigshoppers met cocaïne. © Politie