Verdachte vastgezet na uitdelen kopstoot aan politieagent bij aanhouding

Een politieagent heeft in Terneuzen een kopstoot gekregen van een verdachte.

Agenten zagen een auto rijden die opviel vanwege het rijgedrag van de bestuurder en besloten deze aan de kant te zetten. De man reed 157 km/u over de Buitenhaven in Terneuzen en daar geldt een maximumsnelheid van 100/km/u. Normaal gesproken zou een rijbewijs worden afgepakt bij zo’n snelheidsovertreding, maar de bestuurder bleek later geen rijbewijs te hebben.

De man kreeg een stopteken van de politie en na enige aarzeling voldeed hij daar aan. Agenten liepen naar de auto toe en werden meteen op een agressieve manier aangeroepen door de 34-jarige man. Hij stapte uit zijn auto en zwaaide wild met zijn armen. De agenten roken een alcohollucht bij de man en wilden een blaastest bij hem afnemen. De man wenste nergens aan mee te werken en schold de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden.

De aangehouden automobilist werd in de politieauto gezet. Op dat moment zag hij kans om een van de agenten een kopstoot te geven. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. In de auto van de man werd een voorwerp aangetroffen dat erg leek op een vuurwapen. Na onderzoek werd duidelijk dat het gaat om een airsoftwapen.