Verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij MEGA wietplantage

Het gerechtshof Den Haag heeft een verdachte vrijgesproken van betrokkenheid bij een wietplantage aan de Flevoweg in Leiden. In de plantage stonden maar liefst 8016 planten.

Op 25 oktober 2010 ging de politie een kijkje nemen in het bedrijfspand na melding van de energieleverancier. In het pand werd een grote professionele wietplantage aangetroffen met maar liefst 8016 planten.

De verdachte ontkent overigens elke betrokkenheid bij de plantage ondanks dat zijn vingerafdruk is gevonden op een lamp.

De man is door een rechtbank al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. Maar daar is het hof het blijkbaar niet mee eens. Want het hof acht niet bewezen dat de huurder van het pand ook  daadwerkelijk betrokken was bij de plantage. Aangezien de verdachte het pand had onderverhuurd aan een ander persoon. En volgens hem is hij sindsdien niet meer binnen geweest.

Het hof vindt dus dat er onvoldoende bewijs in het dossier is om met zekerheid de betrokkenheid van de verdachte vast te kunnen stellen. Er zouden aanwijzingen zijn dat hij op 25 oktober 2010, de dag van de inval, in het pand was maar alsnog is dat onvoldoende bewijs om de verdachte te veroordelen voor de wietplantage.

Lees hier de uitspraak van het hof.