Verdachte wapenhandel mogelijk betrokken bij fatale schietpartij in Rotterdam

Een 26-jarige Rotterdammer die dinsdag jongstleden werd aangehouden bij invallen in Rotterdam en Schiedam wordt naast verdacht te zijn van illegale wapenhandel nu ook in verband gebracht met een dodelijke schietpartij op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam.

De fatale schietpartij vond op donderdagavond 10 december plaats. Daarbij kwam de 39-jarige Rene Francis Paul om het leven en raakte een 23-jarige man zwaargewond. Na onderzoek van de politie werden in december 2015 een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden.

Het onderzoeksteam dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij op de Burgemeester Meineszlaan heeft aanwijzingen dat de dinsdagochtend aangehouden Rotterdammer betrokken was bij de schietpartij. De 26-jarige man werd dinsdag aangehouden bij invallen in Schiedam en Rotterdam.

Bij de invallen werden zeven vuurwapens waaronder AK-47’s en Glocks gevonden. De vier andere verdachten die bij de invallen werden aangehouden worden niet verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De 26-jarige Rotterdammer wordt nu én verdacht van illegale wapenhandel én betrokkenheid bij de schietpartij.