De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Verdachte MEGA wapenvondst Nieuwegein aangehouden na crash met Audi RS4

De politie heeft in het onderzoek naar de MEGA wapenvondst in Nieuwegein afgelopen juli, opnieuw een verdachte aangehouden. De 43-jarige man probeerde nog te vluchten in een Audi RS4 maar kwam in een sloot terecht.

De politie hield de man afgelopen maandag aan na een achtervolging. De verdachte zat als bijrijder in de Audi RS4 die uit de bocht vloog en in een sloot belandde. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rug en is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Op 15 juli 2015 trof de politie in Nieuwegein een gigantisch wapenarsenaal aan. Het ging om 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en een grote hoeveelheid munitie. De vondst werd gedaan in een onderzoek naar een groep die volgens het OM onder meer gestolen auto’s en vuurwapens leverde voor liquidaties. Destijds werden op verschillende plekken in totaal acht verdachten aangehouden.

In dit onderzoek is de politie op zoek naar nog een aantal verdachten. Hiervan zijn in een uitzending van Opsporing Verzocht beelden getoond. Ook is de politie op zoek naar mannen die op beeld stonden en vermoedelijk op een dodenlijst staan. Waarschijnlijk zijn ze door de verdachten geobserveerd en op beeld vastgelegd.