Verdachten aangehouden door arrestatieteam voor liquidatie Colombiaan en tonnen cash in hotel

Een arrestatieteam heeft verdachten aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van een Colombiaan in Bergen aan Zee.

Het gaat om een 29-jarige man uit ‘s Heerenberg en een 42-jarige man uit Aalten. Er vonden op meerdere plekken doorzoekingen plaats en er is onder meer een personenauto in beslag genomen.

Op dinsdag 16 februari werden de bewoners van het kustdorp opgeschrikt door een grote schietpartij, waarbij een 45-jarige man uit Colombia om het leven kwam. Het incident zou te maken hebben met de handel in blokken cocaïne. Na de dodelijke schietpartij werden tonnen cash aangetroffen in een hotel en in beslag genomen.

De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en in de periode erna zijn in Amsterdam en in Spanje meerdere verdachten aangehouden. Er zijn in totaal elf personen opgepakt. Hiervan zitten nog negen personen vast, drie van hen op verdenking van betrokkenheid bij het schieten en zes op verdenking van vuurwapenbezit en witwassen.

De twee recent aangehouden verdachten worden vrijdag 4 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris. Op dit moment wordt in verband met het onderzoek geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.