© Pexels

Verdachten aangehouden in onderzoek naar moordzaak uit 2008 in Friesland

De politie heeft in een onderzoek naar een moordzaak uit 2008 in Friesland, twee verdachten aangehouden.

Op 23 juni 2008 werd de 52-jarige Ida Klijnstra-Kuipers dood aangetroffen in haar woning in De Blesse. De vondst werd gedaan door familieleden. De politie kwam ter plaatse en heeft een onderzoek gestart. Daaruit bleek al snel dat er sprake was van een misdrijf.

Op 26 oktober is een 39-jarige man uit Heerenveen aangehouden nadat hij zich bij de politie meldde en een verklaring aflegde over het geweldsmisdrijf uit 2008. Daarop heeft de politie het onderzoek opnieuw heropend. Er is een team samengesteld dat het onderzoek heeft opgepakt. Informatie uit het oude onderzoek leidde op 9 november tot de aanhouding van een 34-jarige man uit Wolvega. Beide verdachten zitten vast en worden verhoord.

In 2008 pleegde een 50-jarige man zelfmoord toen de politie hem in zijn woning in Franeker wilde aanhouden op verdenking van het beramen van een overval. Het OM gaat ervan uit dat deze man betrokken was bij de moord in De Blesse. In 2009 is de 39-jarige man uit Heerenveen die nu is aangehouden, ook enige tijd verdacht geweest van betrokkenheid bij de moord, maar vanwege gebrek aan bewijs werd hij heengezonden.