De politie heeft in het onderzoek naar de vermiste Naima Jillal (52) uit Amsterdam aanhoudingen verricht.

De 52-jarige Naima Jillal is sinds zondag 20 oktober 2019 spoorloos verdwenen. Ze werd die zondag rond 21:30 uur voor het laatst gezien op de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Ze is daar ingestapt in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Volkswagen Polo. Naima Jillal is circa 1.65 meter lang en heeft steil donkerblond/bruin haar. Ten tijde van haar verdwijning droeg zij een grijs gemêleerde driekwart lange jas en verder zwarte kleding, meldt de politie.

Twee mannen zijn woensdag aangehouden nadat zij zich via hun advocaat bij de politie hebben gemeld. Een derde aanhouding werd gedaan naar aanleiding van informatie binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht. De verdachten zijn een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 39-jarige man uit Rijswijk en een 45-jarige vrouw uit Amsterdam.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie verdenkt alle drie de verdachten van betrokkenheid bij de ontvoering/gijzeling van Naima Jillal. De 34-jarige man wordt daarnaast verdacht van opzettelijke wederrechtelijke vrijheidsberoving van de neef van Naima Jillal. Daarbij zou een vuurwapen zijn gebruikt. De recherche roept mensen die meer weten over de verwijning van de vrouw om contact op te nemen.