Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Verdachten aangehouden voor grootschalige drugshandel via CEOAmsterdam op Telegram

De politie heeft Amsterdammers aangehouden voor drugshandel via Telegram.

Op dinsdag hield de politie drie verdachten van 19 en 20 jaar oud aan op verdenking van op grote schaal handelen in drugs. De mannen worden verdacht van het verkopen van meerdere soorten verdovende middelen via Telegram en het beheren van het Telegramaccount CEOamsterdam. De verdachten kwamen in beeld tijdens een onderzoek van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid. Dit gebeurde onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Voor de verkoop van de drugs via Telegram plaatsten de drugsdealers onder andere advertenties in het Telegramkanaal CEOamsterdam020. Het ging vaak om afbeeldingen en video’s. Het ging om veel verschillende soorten drugs zoals LSD, XTC, 2CB, Crystal Meth, GHB, DMT, Ketamine, Hash, Captagon, MDMA en Speed.

De beheerder van het account CEOAmsterdam claimde de drugs wereldwijd te kunnen verzenden. Ook werden er screenshots van reviews geplaatst. Hierin was onder meer te lezen dat de verdovende middelen van goede kwaliteit zouden zijn en dat ze goed verstopt zaten. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.