© Instagram

Verdachten aangehouden voor vanuit woning runnen soort coffeeshop, voorraad wiet en cash gepakt

De politie heeft na observaties verdachten aangehouden die een soort coffeeshop runden vanuit een woning in Purmerend.

Naar aanleiding van binnengekomen tips stelde de politie woensdag een onderzoek in bij de woning aan de Canberrastraat. Volgens de melders zou er veel aanloop zijn bij een woning vanwege mogelijke drugshandel.

Agenten hebben het pand vervolgens geobserveerd en constateerde dat het inderdaad een komen en gaan is van mensen. Bij een gecoördineerde actie is een drietal kopers aangehouden, die daadwerkelijk softdrugs bleken te hebben gekocht.

Vervolgens is besloten om de woning te betreden voor een doorzoeking. De bewoners, een 31-jarige man en een 23-jarige vrouw, zijn aangehouden. Er zijn verschillende voorraadbussen aangetroffen met diverse soorten wiet. Naast de handelsvoorraad, bijna 200 gram wiet, is ook een bedrag van ruim 13.000 euro aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden verhoord. De officier van justitie zal beslissen wat de volgende stappen zijn qua vervolging. Ook wordt een rapportage aangeboden aan de burgemeester over de activiteiten in de woning.