Verdachten dodelijke steekpartij zorginstelling Emmen ook verdacht van overval

De verdachten van een dodelijke steekpartij in een zorginstelling in Emmen worden ook verdacht van een overval.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft besloten dat twee 19-jarige verdachten uit Emmen en een 16-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden 60 dagen langer vast blijven zitten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident waarbij een 26-jarige vrouw is overleden. Het incident vond plaats op 14 januari 2023 aan de Stationsstraat in Emmen.

Naast de dodelijke steekpartij worden de drie personen er ook van verdacht dat zij hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen. Deze poging tot overval vond plaats op dezelfde avond. Een van de twee 19-jarige verdachten en de 16-jarige verdachte wordt eveneens verweten dat zij op die zaterdag nog een ander persoon van de vrijheid hebben beroofd. Deze persoon was aanwezig in het pand waar het geweldsincident plaatsvond.

De eerder aan de verdachten opgelegde beperkingen zijn door de officier van justitie opgeheven. Het onderzoek is nog in volle gang.