© US Army via Wikimedia Commons

Verdachten gepakt met brandbommen en vuurwapen in Antwerpen komen uit Amsterdam

De Nederlanders die in Antwerpen werden gepakt met brandbommen en een vuurwapen, zijn afkomstig uit Amsterdam.

Dat heeft het parket van Antwerpen bekendgemaakt. Het gaat om twee meerderjarigen van 18 en 20 jaar oud en twee minderjarigen van 17 jaar oud uit Amsterdam. De twee meerderjarige verdachten zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die hen heeft aangehouden op verdenking van inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Ze verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer. De twee minderjarigen verschenen voor de jeugdrechter en zijn twee weken vastgezet in een instelling.

Op de Luitenant Lippenslaan in stadsdeel Borgerhout werden dinsdagochtend vier Nederlandse mannen gearresteerd door de politie. Tijdens een politiecontrole werd een vuurwapen met munitie in hun voertuig aangetroffen. Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de overige aangetroffen producten gebruikt kunnen worden om een brandbom te maken.

Het onderzoek naar de feiten wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter.