© US Army via Wikimedia Commons

Verdachten gepakt voor neerschieten man in Groningen, mogelijke link met meer schietpartijen

De politie heeft verdachten aangehouden voor het neerschieten van een man in Groningen. Mogelijk zijn ze ook betrokken geweest bij andere schietpartijen.

Agenten hebben dinsdag de twee mannen van 16 en 18 jaar uit Groningen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident aan de Boeg in Groningen, waarbij een 19-jarige man uit Groningen zwaargewond raakte. De politie onderzoekt ook of de twee verdachten betrokken zijn geweest bij drie eerdere schietpartijen in de Radiumstraat en de Zandsteenlaan.

Het schietincident aan de Boeg vond plaats op zaterdagavond 15 januari. Na de schietpartij heeft de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Dat onderzoek vond plaats aan zowel de Boeg als op het politiebureau aan de Parkallee in Groningen. Het 19-jarige slachtoffer is na het incident door getuigen met een auto naar het politiebureau gebracht. Het onderzoek heeft geleid naar de twee verdachten die door een arrestatieteam zijn aangehouden.

De politie onderzoekt ook of de verdachten betrokken zijn geweest bij drie andere schietincidenten in de Groningse wijk Vinkhuizen. Op 9 oktober en 12 januari jongstleden werd één en dezelfde woning in de Radiumstraat beschoten. In de nacht van 18 op 19 januari werd een woning aan de Zandsteenlaan beschoten. Bij deze schietpartijen raakte niemand gewond. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.