Op de Provincialeweg N206 zijn zaterdagavond twee verdachten van een carjacking klemgereden door de politie en aangehouden. De politie onderzoekt of het tweetal mogelijk ook betrokken is geweest bij een woningoverval.

Bij de politie kwam rond half tien melding binnen dat op de Buurweg in Noordwijk een persoon onder bedreiging van een vuurwapen zijn auto af moest geven aan twee mannen. De daders gingen er vervolgens in de auto vandoor. De politie startte direct een groot onderzoek en zocht in de omgeving naar verdachten.

Op de N206 ter hoogte van Katwijk werden de twee verdachten klemgereden door agenten. Middels een uitlaatprocedure werden de twee uit de auto gehaald en aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Leidschendam en een 23-jarige man uit Den Haag. In het voertuig werd een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. De politie onderzoekt of de twee mannen mogelijk betrokken waren bij een poging woningoverval in de Witte Withstraat in Noordwijk eerder die avond. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.