Verdachten in Kerkrade gepakt voor buitmaken ruim 70.000 euro met bankhelpdeskfraude

De politie heeft in Kerkrade verdachten gepakt voor het buitmaken van ruim 70.000 euro met bankhelpdeskfraude.

Het gaat om fraude gepleegd van eind oktober vorig jaar tot en met medio januari van dit jaar. Het gaat om meerdere aan elkaar gerelateerde gevallen bankhelpdeskfraude, meldt een woordvoerder van de politie.

In alle gevallen waren de slachtoffers oudere personen. Ze werden gebeld door verdachten die zich voordeden als bankmedewerker. Deze zogenaamde bankmedewerkers wisten de slachtoffers ervan te overtuigen hun bankpas plus pincode aan zogenaamde koeriers mee te geven. Daarbij ging het soms zelfs ook om contant geld en sieraden. 

Met deze werkwijze wisten de daders bijna 70.000 euro buit te maken. Het gaat om zeker acht verschillende gedupeerden. De slachtoffers waren afkomstig uit Kerkrade, Eygelshoven, Maastricht, Vaals en Vijlen.

In het onderzoek kwamen twee verdachten naar voren. Het gaat om een 20-jarige en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Kerkrade. Een van de verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij alle acht zaken. De ander is verdachte in vier van de acht zaken. Ze zitten vast en worden verhoord.