‘Verdachten liquidatie Latumahina aangehouden voor plannen liquidatie topcrimineel Noffel’

Een aantal verdachten van de liquidatie op de Amsterdammer Djordy Latumahina zijn opnieuw aangehouden op verdenking van het plannen van een liquidatie op Naoufal F. alias Noffel.

Dat meldt AT5 op basis van bronnen rondom het onderzoek. Naast de drie verdachten van de moord op Latumahina heeft de politie ook een 49-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met de mogelijke liquidatie. Doelwit zou de bekende crimineel Noffel zijn geweest. De liquidatie zou in Berlijn worden uitgevoerd.

De politie is het plan op het spoor gekomen via informatie uit gekraakte PGP-telefoons. Daaruit bleek dat het viertal van plan was om F. te doden maar dat het plan nooit is uitgevoerd. Het doelwit Noffel is recent nog tot levenslang veroordeeld voor betrokkenheid bij een aantal Mocro Maffia liquidaties.

De verdachten van de moord op Latumahina zijn door de rechtbank veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. De vermeende opdrachtgever Cedric R. moet 26 jaar de cel in voor zijn rol. De schutter Djurgen W. is veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf en twee medeverdachten kregen 15 en 18 jaar cel opgelegd. Tony D. tegen wie eerder 30 jaar was geëist heeft vier maanden cel gekregen. Het OM ziet D. als schutter maar de rechtbank acht dat niet bewezen. Hij werd eerder al op vrije voeten gesteld vanwege gebrek aan bewijs.

De 31-jarige Amsterdammer Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober 2016 doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. Zijn vriendin raakte levensgevaarlijk gewond. Na onderzoek van de recherche blijkt dat er sprake was van een persoonsverwisseling.