Verdachten melden zich bij politie in onderzoek dodelijke aanrijding tram in Den Haag

Bij de politie hebben zich meerdere verdachten gemeld in het onderzoek naar de dodelijke aanrijding met een tram in Den Haag.

Op maandagavond kreeg de politie rond 20.50 uur melding dat er een persoon bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel door een tram was aangereden. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Op dit moment is de identiteit van het overleden slachtoffer nog niet bekend.

Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk sprake was van een misdrijf werd er direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding vaneen officier van justitie samengesteld. De hele nacht hebben rechercheurs van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Volgens getuigen zouden mogelijk drie personen betrokken bij het incident. Het drietal is na de aanrijding weggelopen.

In de loop van maandagavond heeft zich een 15-jarige jongen uit Den Haag vrijwillig aan een politiebureau gemeld. Op dinsdagochtend hebben zich nog twee verdachten gemeld, een 15-jarige jongen en een 18-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. De politie doet verder onderzoek naar onder meer de toedracht en of er mogelijk sprake is van een misdrijf.