Verdachten met groot geldbedrag in auto gooiden bij wilde achtervolging A2 kilo heroïne uit raam

Bij een wilde achtervolging op de A2 blijken de verdachten een kilo heroïne uit het raam te hebben gegooid.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De twee mannen (23 en 25 jaar) uit Zaandam en Amsterdam die afgelopen vrijdagavond zijn aangehouden na de achtervolging op de A20 en A2 zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van witwassen en het in bezit hebben van verdovende middelen.

De politie kwam vrijdag in actie na een melding van een bedreiging waarbij mogelijk een vuurwapen werd gebruikt. De mannen wilden ontkomen aan de politie en sloegen op de vlucht. Meerdere politie-eenheden en een politiehelikopter hebben de achtervolging ingezet. Uiteindelijk kon de politie na een achtervolging op de A2 de verdachten klemrijden waarna ze konden worden aangehouden.

Tijdens wilde achtervolging gooiden de verdachten verschillende goederen uit het raam. Dit was onder andere ruim een kilo heroïne. Daarnaast trof de politie bij het doorzoeken van de auto 38.000 euro en één kogel aan. Het vuurwapen waarmee gedreigd zou zijn is niet gevonden. Het onderzoek wordt voortgezet.