Verdachten met ‘sturende rol’ gepakt voor geweldsincidenten fruitbedrijf na onderschepping partij cocaïne

De politie heeft in het onderzoek naar een reeks geweldsincidenten rond een fruitbedrijf in Hedel, drie verdachten aangehouden.

De drie nieuwe verdachten zijn twee mannen van 19 en 21 en een vrouw van 20 jaar uit Amsterdam. Ze zijn afgelopen woensdag aangehouden en zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het drietal zou volgens de onderzoekers een sturende rol hebben gehad. Meer details over hun rol worden er op dit moment niet gegeven in het belang van het onderzoek en omdat de verdachten in alle beperking zitten.

Na een brandstichting in juni werden er op heterdaad vier verdachten aangehouden. Zij zitten nog vast en verschijnen op 4 november voor de rechter. Na hun aanhouding is het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vier schietincidenten verder gegaan. De stand van zaken in dit onderzoek komt tijdens de zitting aan de orde, maar de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Aanleiding voor het geweld en de afpersingen zou een onderschepte partij cocaïne van 400 kilogram zijn. Het bedrijf werd verantwoordelijk gehouden en wordt sindsdien bedreigd. Er volgden een reeks aanslagen met explosieven en beschietingen gericht op personeel van het bedrijf en familie van de eigenaren.