In een onderzoek naar een dubbele liquidatie in Spanje zijn onder meer twee Nederlanders aangehouden. De Nederlandse verdachten zouden volgens de Guardia Civil mogelijk een rol spelen in de Mocro Maffia oorlog.

Het gaat om de liquidatie van een 46-jarige Colombiaan met de initialen A.P.C. en zijn vriendin op 19 augustus 2016. Het slachtoffer werd onder vuur genomen in Mijas en overleed ter plekke. zijn vriendin is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar ze later is bezweken aan haar verwondingen.

Na de liquidatie heeft de Spaanse politie een onderzoek ingesteld wat leidde naar een aantal verdachten. In totaal zijn drie personen aangehouden in verband met de moord op de Colombiaan. In Nederland is een 23-jarige man aangehouden en in Spanje zijn een 28-jarige Nederlander en een 36-jarige Noor aangehouden op verdenking betrokkenheid.

De politie heeft invallen gedaan en hierbij zijn vuurwapens met munitie, 1,5 kilogram speed, 1 kilo hasj, een wietplantage en een dure auto aangetroffen en in beslag genomen. Het onderzoek was een samenwerking tussen de Nederlandse, Spaanse en Noorse autoriteiten.