Verdachten moord Aquino onder zware beveiliging overgebracht naar België

Frankrijk heeft twee verdachten van de moord/liquidatie op Silvio Aquino in Opglabeek, uitgeleverd aan België. Het tweetal is onder zware beveiliging per vliegtuig overgebracht.

De twee mannen werden ruim twee weken geleden aangehouden in een hotel in de Zuid-Franse plaats Nice. Omdat de autoriteiten bang zijn voor wraakacties door de familie Aquino is het duo per regeringsvliegtuig onder zware beveiliging naar België overgebracht. Beide zitten nu vast in een Belgische gevangenis.

Op 27 augustus werd Silvio Aquino door mannen in een Jaguar klemgereden en doodgeschoten in Opglabeek. Zijn echtgenote Silvia wist te ontkomen. Bij de moord waren vermoedelijk vijf daders betrokken waarvan een zelf ook dodelijk werd geraakt door een kogel. Op de vluchtstrook bij Roermond werd zijn lichaam gedumpt. Het slachtoffer bleek een bekende Italiaanse crimineel te zijn. Via dna op zijn kleding werden zijn mogelijke mededaders, de twee Albanezen, opgespoord en aangehouden in Keulen.

Volgens Belgische media zou Aquino vermoord zijn door leden van de beruchte Bosnische misdaadclan Hamidovic. De clan zou zich voornamelijk bezighouden met zware criminaliteit zoals drugshandel en afpersing.