Verdachten na achtervolging aangehouden voor babbeltruc als medewerkers bank

De politie heeft na een achtervolging verdachten aangehouden die zich voordeden als medewerkers van een bank.

Een bewoner aan de Groenling in Ommen werd gebeld omdat er mogelijk gefraudeerd zou zijn met haar bankrekening en dat haar bankpassen opgehaald zouden worden. Terwijl ze de ‘bankmedewerker’ aan de lijn had, verscheen een andere persoon aan de deur om de passen op te halen. Omdat de bewoner het uiteindelijk niet vertrouwde, heeft ze hierop direct de bank en de politie gebeld. De rekeningen zijn direct geblokkeerd, waardoor er geen geld kon worden afgeschreven.

Agenten hebben direct een onderzoek ingesteld en zijn op zoek gegaan naar de verdachten. Op het Vrijthof liep de politie een verdachte tegen het lijf. De man ging er direct vandoor maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Twee andere verdachten werden ook aangetroffen en bleken de bankpassen in bezit te hebben.

De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het gaat om twee mannen van 18 en een man van 21, allen uit Emmen. De politie doet verder onderzoek naar de babbeltruc en roept getuigen en gedupeerden met soortgelijke ervaringen op om zich te melden.