Verdachten opgepakt in onderzoek dodelijke schietpartij R’dam-Zuid

De politie in Rotterdam heeft in verband met de dodelijke schietpartij afgelopen woensdag op de Dynamostraat opnieuw aanhoudingen verricht. In totaal zitten nu vier personen vast.

Bij de politie kwam afgelopen woensdag rond 14.00 uur melding binnen dat er geschoten was op de Dynamostraat. Het slachtoffer zou in een auto zijn gelegd waarna het betreffende voertuig wegreed.

Agenten gingen op onderzoek uit en ontdekten dat het slachtoffer naar een ziekenhuis was gebracht. De 24-jarige Rotterdammer bleek zwaargewond te zijn. Kort na zijn aankomst bezweek hij aan zijn verwondingen.

In de buurt van het ziekenhuis kon de politie de inzittenden van de auto aanhouden. In eerste instantie werd door de politie gemeld dat het om vier mannen zou gaan. Dit bleek niet zo te zijn. Bij het ziekenhuis werden twee Rotterdammers van 21 en 25 jaar opgepakt.

Na onderzoek van de recherche werd later een derde en vierde verdachte aangehouden. De vier mannen zitten vast en hun betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij wordt onderzocht. Ook is er een onderzoek ingesteld naar de toedracht.

Inmiddels is duidelijk dat zowel in een berging van een pand aan de Motorstraat als op de Dynamostraat is geschoten. De politie is woensdag tot laat bezig geweest om in beide straten sporen veilig te stellen. Er is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart waarbij een groot team rechercheurs zich over de zaak buigt.