De Rotterdamse politie heeft bij een inval in een hotel meerdere verdachten aangehouden in verband met WhatsApp-fraude.

De zaak kwam afgelopen dinsdag aan het rollen nadat een vrouw contact had opgenomen met een programmamaker over een door haar ontvangen verdacht WhatsApp-bericht. In het bericht deed de afzender zich voor als haar kind. ‘Haar kind’ had een nieuw telefoonnummer en vroeg om geld.

Deze vorm van fraude staat volgens de politie ook wel bekend als ‘Vriend in nood fraude’. De vrouw had direct door dat er iets niet klopte, maar liet dit niet blijken. Samen met een programmamaker wisten ze de locatie te achterhalen waar de afzenders van de berichtjes verbleven.

Vlak voor de confrontatie werd de politie gebeld en zijn agenten direct naar het hotel gekomen. Op die locatie heeft de politie de vijf verdachten aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 en 21 jaar uit Rotterdam. Agenten hebben laptops, telefoons, een bankreader, geld en een auto in beslag genomen.

De verdachten zijn inmiddels heengezonden en wachten hun proces op vrije voeten af. Het onderzoek naar de WhatsApp-fraude wordt voortgezet. In het onderzoek gaat het team dan ook opzoek naar mogelijk andere slachtoffers.