martin kok geliquideerd, liquidatie martin kok
Foto van bom onder auto Martin Kok © Twitter Vlinderscrime.nl

Verdachten plaatsen bom onder auto geliquideerde Martin Kok van Vlinderscrime weer vrij

De twee mannen die zijn aangehouden in verband met de plaatsing van de bom onder de auto van Martin Kok van Vlinderscrime, zijn weer vrijgelaten.

Volgens Het Parool ziet de rechtbank te weinig bewijs tegen de 26-jarige verdachte uit Utrecht. Ook een 49-jarige man uit Zuid-Holland die opgepakt werd voor mogelijke betrokkenheid, is op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de beslissing.

Op 2 juli 2016 zagen omstanders rond 22.00 uur iets zitten onder een geparkeerde auto aan de Amsteldijk. De politie werd gebeld en een onderzoek werd gestart. Het bleek te gaan om een auto waarmee Martin Kok naar het naastgelegen restaurant was gereden. Het restaurant werd ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief meegenomen en ontmanteld.

Martin Kok van Vlinderscrime werd op donderdagavond 8 december 2016 alsnog geliquideerd toen hij net weg wilde rijden bij een seksclub in Laren. De schutter wachtte hem op in de bosjes en schoot hem ter plekke dood. De uitbater van Vlinderscrime was al eerder doelwit van aanslagen.