© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachten schietpartij gooien tijdens achtervolging in Utrecht vuurwapen uit auto

De politie heeft aanhoudingen verricht in verband met een schietpartij in Capelle aan den IJssel.

Rond 20.00 uur op vrijdagavond stonden twee mannen bij de woning aan de deur in de Constantijn Huygensstraat. Omdat de bewoner een afspraak had met één van de mannen, die hem verder onbekend zijn, liet hij het tweetal binnen. De afspraak mondde uit in een ruzie waarbij door één van de daders schoten zijn gelost. De 47-jarige bewoner wist de mannen zijn huis uit te werken. Tijdens het schietincident was zijn 33-jarige vriendin ook in het huis.

Na de melding stelde de politie een onderzoek in. Ongeveer een half uur na de schietpartij vond in Utrecht een achtervolging plaats waarbij een vuurwapen uit het raam van een auto zou zijn gegooid. De inzittenden bleek te voldoen aan het signalement van één van de mannen die even daarvoor in Capelle aan den IJssel in de woning waren. Het gaat om een 31-jarige Schiedammer en een 19-jarige Rotterdammer. Beiden zijn aangehouden. Ook is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie onderzoekt de zaak nader en komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben, die beelden hebben van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashboardcamera.